Maaike 1-op-1

“Maaike! Leuk hoor, al die verhalen op je blog. Kan ik je ook inschakelen als coach?”

Dat hoor ik soms.

En jep, dat kan.

Waarom zou je mij inhuren?

Kijk, ik doe niet geheimzinnig over hoe je je studieschuld kunt aflossen. Zelf ben ik aflossen zo leuk gaan vinden dat ik er nauwelijks over op kan houden. Ik deel mijn advies in verhalen op m’n blog, op Instagram en in video’s op YouTube.

Slim aflossen komt hierop neer:

 • Je hebt inzicht nodig in je cijfers. Hoe hoog is je studieschuld? Hoeveel verdien je? En waar blijft dat geld?
 • Je hebt zelfkennis nodig. Waar ben je goed in? Wat vind je leuk? Wat zijn je valkuilen en hoe kun je die voorkomen?
 • Je hebt zelfliefde nodig. Hoe kun je het aflossen zo leuk mogelijk maken? En hoe stop je met streng zijn voor jezelf?
 • En budgetteren helpt. Enorm. Oftewel: van tevoren bedenken wat je met je geld wilt doen. Elke maand opnieuw.

En dit roep ik dus altijd en overal. Oók in m’n betaalde trainingen. En dit is eveneens de basis in m’n 1-op-1 coaching.

Waarom zou je mij dan nog boeken, vraag je?

Nou, check eens hoe het aflossen gaat. Loopt het lekker? Ben je tevreden over hoe snel het gaat? Kun je nog leuke dingen doen of heb je aldoor het idee dat je moet afzien?

Als het soepel gaat, dan gaat het soepel. Dan heb je mijn hulp niet nodig.

Simpel zat.

Maar gaat het niet zo gemakkelijk? Zit je veel te piekeren? Neem je je keer op keer voor om het nu eens goed te doen — en dan dit keer echt-echt-echt — en loopt het toch steeds weer in de soep?

Ja, da’s zonde

Doe jezelf in dat geval een plezier en boek een traject met mij. Ik luister naar je verhaal. Ik zet je aan het denken én aan het werk. En ik puzzel met je mee, net zo lang tot we een manier ontdekken waarop het aflossen ook bij jou lekker loopt.

De sessies kunnen gaan over dingen als:

 • “Ik snap echt niks van cijfers en budgetteren, dit wordt chaos, help.”
 • “Ik weet best hoe ik moet budgetteren maar waarom hou ik het dan toch nooit vol?”
 • “Ik heb geen schulden maar ik wil wel graag beter worden met geld, hoe doe ik dat?”
 • “Ooooh, ik schaam me zo, ik durf niemand over mijn studieschuld te vertellen.”
 • “Ja, ik wil wel, maar mijn vrienden dan? Zal ik die dan nooit meer zien?”

En we kunnen het ook over allerlei andere dingen hebben natuurlijk. Waar het om gaat, is dat we een manier vinden waarop het aflossen voor jou goed loopt. Een manier waar jij blij mee bent. Dat is het doel.

Hoe werkt het?

Niks ingewikkelds:

 • Je krijgt mijn advies in vier digitale sessies van elk drie kwartier (een aftrap-sessie en drie oplos-sessies)
 • In de sessies bespreken we hoe het gaat, wat er beter kan en bedenken we actiepunten
 • Tussen de sessies door ga je zelf aan de slag (en zo nodig denk ik per mail nog even met je mee)

Maaike 1-op-1

599
 • Vier sessies (van drie kwartier per stuk)
 • Advies per email tussen de sessies door

Review

"Van tevoren was ik in cirkeltjes aan het draaien. Ik vond dat ik verantwoordelijkheid moest nemen maar ik wist ook dat ik dat in mijn eentje niet ging doen. De coaching van Maaike was prettig. Het maken van drie aflosplannen (sober, middel en luxe) hielp veel. Omdat ik hierdoor letterlijk zie wat meer aflossen me oplevert (namelijk: sneller klaar) ben ik gemotiveerder. En ik vind het fijn dat ik mijn aflosplan gemakkelijk kan aanpassen, dat ik er een spel van kan maken (bijvoorbeeld na drie maanden sober leven een maand luxe). Dat maakt het haalbaar en leuker. En ik ontdekte dat ik eigenlijk best genoeg geld heb, ook al had ik vroeger steeds het idee dat ik te weinig had."

Marlies Meerman

Veel gestelde vragen

Ik wil graag eerst even met je overleggen of het iets voor me is, kan dat?

Tuurlijk. Mail me maar op maaike@fuckdiestudieschuld.nl.

Hoe snel zitten die sessies op elkaar? Elke maand eentje ofzo?

Dat bespreken we tijdens de eerste sessie. In het begin is het vaak handig om ’n paar sessies kort op elkaar te hebben. Om de week, bijvoorbeeld. En als het dan lekker begint te lopen, werkt het vaak beter om er een tijdje tussen te laten. Zo heb je ruim de kans om tegen obstakels aan te lopen, en die kunnen we dan weer mooi bespreken.

Wanneer zijn de sessies precies? Op welke dagen?

Ook dat bepalen we in overleg. Op een maandag- of vrijdagmiddag werkt voor mij lekker. Maar het kan ook op een ander moment. Komen we uit.

Hoe spreken we elkaar? Zoom? Skype?

Via Whereby. Dat is net zoiets als Zoom maar dan Noors en beter voor je privacy. Dus dat is tof. (En als je liever ouderwets wilt bellen zonder beeld erbij, dat kan ook.)

Ik vind het best duur, kan het ook goedkoper?

Nee, dat kan niet. Ter geruststelling: mijn klanten verdienen hun investering in mij altijd terug. Ruimschoots. Wat eventueel wél kan, is het volgen van een van m’n twee aflostrainingen. Die zijn goedkoper. Zie de vraag hieronder.

Ik volg liever een online training, kan dat ook?

Jep. Ik heb er twee. Kijk maar.