Over dit blog

Hoi! Leuk dat je m’n blog bezoekt. Ik ben Maaike Wind, journalist, antropoloog en bovenal studieschuldbezitter. Jarenlang durfde ik niet te kijken hoe hoog mijn schuld geworden was. Toen ik het toch deed, schrok ik.

M’n studieschuld bleek maar liefst 51.759 euro en 61 cent te zijn.

Fuck. Wat nu? Negeren maar. Niet dat dat lukte natuurlijk. Ik zat klem en raakte steeds meer gefrustreerd. Een huis kopen? Vergeet het maar. Een slecht plan, zo zonder spaargeld. Nieuwsgierig hoe het zo ver kwam? In dit verhaal beschrijf ik alles, m’n fouten, m’n schaamte en hoe m’n kinderwens uiteindelijk alles op de kop zette.

En nu: aflossen, en rap ook

Begin 2019 besloot ik het slimmer aan te pakken. Hup, aflossen die schuld, en rap ook. Fanatiek maakte ik een plan: de dan nog resterende dertigduizend euro aflossen in twee jaar tijd. Dan ben ik nog voor mijn veertigste overal vanaf. Hoera!

Oh, en ik leerde dat aflossen veel leuker is dan ik ooit had verwacht.

Fuck Die Studieschuld

In oktober 2019 lanceerde ik dit blog, Fuck Die Studieschuld genaamd, waarop ik schrijf over mijn avonturen met geld. Ik deel mijn ervaringen, van de domme fouten die ik maak tot de handige lessen die ik leer.

Wil je ook van je studieschuld af? Doe met me mee! Begin met dit stappenplan.

Wil jij óók zin in aflossen? 🚀

Schrijf je in en ontvang elke week mijn aflos-inspiratie in je inbox.

Meer over mij

Ik ben journalist op de digitale redactie van Dagblad van het Noorden. Hiervoor werkte ik als onderzoeksjournalist bij dezelfde krant. Eerder schreef ik voor Trouw. Samen met twee collega’s werd ik in 2017 genomineerd als Journalist van het Jaar voor het project Het Verdwenen Groningen.

Verhalen die ik schreef voor de krant:

Met mijn zoontje en een kat woon ik in een appartement in de binnenstad van Groningen. Ik ben dol op boeken, LEGO en The Sims.

Oh, en de favicon van dit blog, dat kleine plaatje daar in je browser? Die raket? Dat is een plaatje van Twemoji, de open source emoji’s van Twitter. 🚀

De schrijver van dit blog, Maaike Wind, met haar zoon.

Mijn studieschuld 🚀

94%
Het was €51.759,61. Nu nog €3.217,16.

Maaike Wind

Journalist en studieschuldbezitter

Durfde lang niet te kijken hoe hoog haar studieschuld was. Deed het toen toch. Schrok. Werd moedeloos. Begin 2019 was ze het zat. Fuck die studieschuld. Aflossen, en rap. Dertigduizend euro in twee jaar. Doe mee!