Reviews

"Ik ben Maaike ontzettend dankbaar voor haar training Zin in Aflossen. Ik had enorm veel stress over het terugbetalen van mijn studieschuld. Maar door de training heb ik nu een goed overzicht over mijn financiën en is er een soort rust in mij gekeerd. Ik had niet verwacht dat het mij zou lukken om te budgetteren en dat ik het nog leuk zou vinden ook. Maar dat is toch gelukt. Ik weet nu dat ik wél met geld kan omgaan als ik maar overzicht heb."

Nydia Thung

"Nooit gedacht dat ik dit nog eens zou zeggen maar dankzij Maaike vind ik het nu zowaar leuk om af te lossen. Ik volgde het gratis stappenplan en dat was zo effectief voor mij. Net wat ik nodig had. Een week lang kreeg ik elke dag een mailtje met een videoboodschap en een opdracht. Zo simpel en tegelijkertijd zo geniaal! Want wat ik al drie jaar lang niet meer had gedaan, is in die week wel weer gelukt. Ik maakte sinds jaren mijn eerste vrijwillige terugbetaling over aan DUO. En sindsdien heb ik de smaak te pakken. Maaike heeft mij met haar openheid, haar persoonlijke verhaal en haar telkens bemoedigende en rustige woorden zo weten te inspireren. Ze heeft me het vertrouwen gegeven dat ik dit ook kan. Sterker nog, er is een vuurtje in mij aangewakkerd. Als zij het als single mom kan, dan kan ik het ook! Inmiddels ben ik van een studieschuld van €20.940,01 in mei 2020 naar een studieschuld van €16.876,05 gegaan. Ik ben gewoon verslaafd geraakt aan het aflossen. Sta er 180 graden anders in. Ik vind het nu zelfs leuk en bedenk zelf manieren om telkens nog meer af te kunnen lossen."

Awatif Berrezzouk

"Het is gelukt! Bedankt voor alle inspiratie! Ik ben net 27 jaar geworden en wetende dat die studieschuld geen last zal zijn voor de rest van mijn leven is een bloedmooi vooruitzicht. Het raarste vind ik nog dat ik nooit meer hoef in te loggen bij DUO. Afkicken dus. En dan nu bedenken hoe ik wil gaan sparen en beleggen."

Sara

"Ik kijk met heel veel plezier terug op de cursus Zin in Aflossen. Ik gebruik YNAB nu dagelijks om mijn financiën bij te houden en te budgetteren. Ik heb er - net als jij - echt lol in gekregen! En ik heb nu een buffer van zo'n tweeduizend euro, dat voelt ook wel heel lekker. Ik heb veel meer grip op mijn financiën en ik spaar ook elke maand wat bij. En ik weet me ook te beheersen als ik weer eens een koopaanval krijg haha! Meestal dan... 😉 Dankjewel, Maaike! De investering van de cursus was het dubbel en dwars waard!"

Maria

"De coaching van Maaike was prettig. Ik ontdekte dat ik eigenlijk best genoeg geld heb, ook al dacht ik vroeger steeds dat ik te weinig had."

Marlies Meerman

"Ik deed mee aan Zin in Aflossen omdat ik aan het eind van de maand altijd geld tekort kwam. Ik wilde mijn financiën beter leren beheren. De training was afwisselend, met een fijne combinatie van online lessen, filmpjes en instructies. En tot mijn verrassing vind ik budgetteren écht leuk en interessant. En het is ook veel makkelijker dan ik had gedacht. En nog ‘n eye-opener: hoeveel geld ik eigenlijk heb! Van tevoren twijfelde ik over de prijs maar ik ben blij dat ik heb meegedaan."

Charlotte Dijkstra

"Bedankt! Ik ben na de Fuck Die Studieschuld Workshop voor Studenten alles meteen gaan uitrekenen. En ik heb nu zelfs een kasboekje. (OMG?)"

Jolijn van Dijk

"Maaike, je hebt me geïnspireerd! Ik heb voor het eerst extra aflossing op m’n studieschuld gedaan! Van de bijna 40.000 euro zat ik op zo’n 32.000 euro en nu begin ik het nieuwe jaar met 30.000 rond. En ik word er echt blij van! Het is nu drie dagen geleden en ik heb nog steeds een geluksgevoel. Ik ga m’n maandbedrag in 2021 vrijwillig verhogen zodat het aflossen sneller gaat. En ik hoop nu ook sneller te kunnen voor m’n grootste droom, een koophuis! Dankjewel voor je inspiratie! 🙏"

Sanne

"Hoi Maaike! Ik wil je even laten weten dat je insteek over aflossen, je leuke blogs en je info over YNAB mijn hele kijk op mijn financiële situatie hebben veranderd. Dankzij jou heb ik mijn kop uit het zand getrokken en alles uitgeplozen. En warempel: ineens zijn onverwachte uitgaven geen reden meer voor slapeloze nachten maar juist een puzzel die ik met vertrouwen oplos. En dat terwijl ik nog niet klaar ben met studeren (ik leen niet meer maar los ook nog niet af). Ik hoop dat je weet en voelt dat de dingen die je deelt echt verschil maken! Heel erg bedankt daarvoor!"

Celeste

"Tijdens de eerste twee modules van Zin in Aflossen had ik nog mijn twijfels, maar toen kreeg ik de smaak te pakken. Ik heb zoveel meer inzicht in mijn geldzaken gekregen. En het is best leuk om meer grip te krijgen! Voelt zoveel beter dan steeds mijn kop in het zand steken. Ik vond het fijn om te leren budgetteren met YNAB (You Need A Budget) en ook de live-sessies met de andere deelnemers waren leuk. Ik had nooit gedacht dat er überhaupt iets zou zijn dat voor mij echt werkt, maar dus toch. Ik raad de training absoluut aan. En bedankt voor het ondertitelen van de video’s zodat de training ook toegankelijk is voor dove en slechthorende mensen!"

Engelien Kester

"Maaike inspireert mij om bewuster met mijn geld om te gaan. Haar tips en challenges zijn bovendien laagdrempelig en superleuk. Ik ben fan!"

Emy Hensen

"Dankzij je blog heb ik sinds april een budget bijgehouden in YNAB en dat scheelt echt heel veel zorgen over geld. Ik had daarvoor vaak heel weinig geld op mijn rekening en dan had ik stress zodra ik iets moest pinnen. Want wie weet stond er dan 'geen saldo' (gênant) en kon ik de spullen niet meenemen. Ik was er helemaal klaar mee en ik ben na het doorspitten van je blog meteen gaan sparen voor een basisbedrag dat altijd op mijn rekening staat. Ik noem het de nooit-meer-stress-bij-het-pinnen-categorie. Door het budgetteren — en eerlijk gezegd niet eens heel zuinig leven, koffie afhalen maakte wandelen tijdens de pandemie een leuk uitje — heb ik in totaal bijna 8.000 euro gespaard dit jaar (met een salaris van 2.000 euro per maand). Dat had ik niet voor mogelijk gehouden aan het begin van dit jaar. Dus dankjewel! 💛✨ En als je ooit een los-snel-je-hypotheek-af-training gaat maken dan ben ik van de partij. 🥳"

Naomi

"Voor diegene die nog twijfelen over de training Zin in Aflossen: doen! De investering heb je zo terugverdiend. En het budgetteren en het hebben van een aflosplan hebben mij zoveel rust opgeleverd. En daarnaast is Maaike een hele fijne trainster die ook oog heeft voor het psychologische aspect en als dingen niet gaan zoals je hoopt."

Thea