Ik heb een nieuwe baan, m’n boek vordert gestaag en fuck Instagram

Profielfoto van Maaike, ze lacht en ziet er zowaar relaxed uit
Het is tijd voor een update over m’n nieuwe baan en m’n boek.

Hoi! Het is tijd voor een update want er is van alles aan het veranderen in mijn leven en daarmee ook deels op dit blog. Ik heb een nieuwe baan! Wat? Ja! En het gaat lekker met m’n boek! En ik haat Instagram! (Lees rustig door, dan vertel ik alles.)

Oh, en eerst nog even dit: ik blog de laatste weken nogal chaotisch. Soms drie weken niet, soms drie blog posts op een dag. Dat komt omdat ik zoveel schrijf voor mijn boek, vermoed ik. Schrijven is leuk maar soms wil het niet meer. Dan is het teveel.

(Ik haal zelfs achteraf verhalen in, die ik dan stiekem op een eerdere datum op m’n blog zet. Dat is natuurlijk helemaal niet handig, bijna niemand zal ze zo ook zien, weet ik wel. Ik heb er somehow zin in om het zo te doen, en dat is reden genoeg.)

Anyway, het gaat goed! Ik voel me veel kalmer dan een paar maanden terug. ?‍♀️

En er is dus van alles gebeurd

 • Ik ontdekte dat ik best verslaafd was aan Instagram, en dat ik dat helemaal niet fijn vond. Ik heb de app van m’n telefoon gegooid en een tijd lang helemaal niet ingelogd. En dat bleek heerlijk te zijn. Ik kreeg meer tijd om na te denken, om niks te doen, om boeken te lezen, om gewoon eens rustig voor me uit te staren.
 • Het schrijven van m’n boek (over het aflossen van m’n studieschuld) ging ook plots een stuk beter, ik had veel meer focus en energie en nieuwe ideeën. (Ik ben al een heel eind, als het meezit lever ik ergens volgende maand de eerste versie in! En dan verschijnt het boek hopelijk ergens in het najaar! Waaaah!)
 • Ik besloot dat ik niet blij word van het alsmaar promoten van mijn trainingen hier op Instagram en elders. Ik wil graag blijven bloggen maar dan wel in volledige vrijheid, precies schrijven wat ik wil, dus inclusief al mijn twijfels en fouten, zonder me af te hoeven vragen of wat ik schrijf commercieel wel verstandig is.
 • Goed, wel bloggen dus maar dan niet zo commercieel. Prachtidee waar ik blij van word, maar goed, ik had natuurlijk wel mijn baan als journalist opgezegd. Kortom, ik moest op zoek naar nieuwe manieren om geld te verdienen. Ik ging daarom op zoek naar leuke vacatures, leuke freelance-klussen, leuke wat-dan-ook.
 • Ik zag een superleuke vacature, eentje voor drie dagen in de week waardoor ik zou kunnen blijven bloggen zonder dat ik steeds per se die trainingen moet verkopen, dus ik besloot te solliciteren en ik werd nog aangenomen ook! Superblij mee. Vanaf vandaag werk ik bij het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.
 • Ik ga me daar bezighouden met de subsidieregelingen voor de regionale en lokale journalistiek. Kortom: ik ga meehelpen om ervoor te zorgen dat journalisten de tijd en ruimte krijgen om mooie en belangrijke verhalen te maken. En ik heb er superveel zin in! (En m’n zin in bloggen komt daardoor ook alweer terug!)

Fuck Instagram

Ik overwoog trouwens zelfs om m’n Instagram-account te sluiten. Maar ja, soms vind ik Instagram toch wel leuk. Dus ik ga experimenteren om te zien of ik een betere manier kan vinden waarop ik wél af en toe online ben maar níet aldoor op m’n telefoon zit.

Oké, that’s it. Ik hoop dat het met jullie ook goed gaat! ?

Er is ook een boek!

Heb je een studieschuld? Lees m'n boek en je krijgt zin in aflossen.

Categorieën

Aflossen

Schaamte en gepieker

Besparen

Geld verdienen

Studeren

Budgetteren

Wonen

Minimalisme

2 REACTIES

 1. Leuk om weer wat te lezen van je! Veel plezier en veel succes met je nieuwe baan!
  Instagram heb ik ook verwijderd van m’n telefoon ;).
  Groetjes Vera

 2. Hi Maaike,

  Ik herken mij zó in jouw verhaal. Ook ik heb een studieschuld van 5 cijfers, beginnend met de 5… Zucht.
  Nog 32k te gaan. Als ik jouw verhaal lees, is het ineens niet ondenkbaar dat ik alles kan aflossen.

  Het lijkt me eerlijk waar het heerlijkste gevoel ter wereld om controle te krijgen over die schuld.
  En beter nog: die schuld te vernietigen, te verpletteren of erop te stampen tot ‘ie nul is.

  Weet je al op welke datum je boek uitkomt? Ik koop ‘m graag!

  Bedankt dat je jouw ervaringen – the good and the bad – deelt met de rest van Nederland 🙂

  Groetjes,
  Michelle

Reacties zijn gesloten.

Mijn studieschuld

100%
Het was €51.759,61. Nu nog €0!!

Maaike Wind

Voormalig studieschuldbezitter

Durfde lang niet te kijken hoe hoog haar studieschuld was. Deed het toen toch. Schrok. Werd moedeloos. Begin 2019 was ze het zat. Fuck die studieschuld. Aflossen, en rap. Dertigduizend euro in twee jaar. Doe mee!

Wil jij óók zin in aflossen?

Schrijf je in en ontvang elke week mijn aflos-inspiratie in je inbox.