Begin hier

Wil je zin krijgen in het aflossen van je studieschuld? Dan ben je hier op de juiste plek.

Op dit blog laat ik je precies zien welke fouten ik zelf heb gemaakt. Ik vertel hoe mijn studieschuld opliep tot maar liefst 51.759 euro en 61 cent. Ik leg uit waarom ik begin 2019 besloot om als een gek te gaan aflossen. (Ik ben halverwege! 😎)

En ik zal je ook laten zien waarom dat fanatieke aflossen véél leuker is dan ik had verwacht. Let’s go.

Je studieschuld aflossen is lekker

Het zal twee jaar afzien worden, dacht ik toen ik begin 2019 begon met het fanatiek aflossen van mijn studieschuld. Twee jaar lang nergens geld voor. Geen reizen, geen boeken, geen kroegen. Geen kleding, geen kapper, geen restaurants.

En wat blijkt? Het is lang niet zo erg als ik had verwacht! Sterker nog, ik vind het vaak leuk. Ik heb zin in aflossen.

De 3 onverwachte voordelen van aflossen

1. Opluchting

Al snel merkte ik het eerste voordeel: de enorme opluchting die ik voelde. Jarenlang had ik geprobeerd mijn studieschuld te vergeten. Dat lukte nooit helemaal. Nu had ik plots een plan, en nog eentje dat werkte ook. En boy, dat voelde goed.

2. Geluk

In het begin vond ik het lastig dat ik van alles niet meer kon doen. Toen gebeurde er iets verrassends: ik kreeg steeds meer waardering voor de dingen die ik nog wél kon. Voor de dingen die ik bezat, al waren ze tweedehands. Ik voel me gelukkiger dan eerst.

3. Het klimaat

Ik begon egoïstisch, ik wilde gewoon van m’n studieschuld af. Ik kocht minder spullen, ik repareerde dingen als ze kapot waren, en ik ontdekte dat ik blij word van minimalisme. Het voordeel? Dat alles is véél beter voor het klimaat. En ook daar word ik blij van.

Wil je ook zin krijgen in het aflossen van je studieschuld?

Dat kan! Doe met me mee en ontdek zelf hoe lekker het is. En je zult zien, als je eenmaal begint, zie je steeds meer manieren waarop het sneller kan. Het werkt nogal aanstekelijk, dat aflossen.

Hier, twee verhalen die je op weg helpen:

  • Een stappenplan waarmee je je studieschuld kunt aflossen (dit is precies het plan waarmee het mij lukt om ruim dertigduizend euro af te lossen in twee jaar)
  • Een verhaal waarin ik beschrijf hoe je rijk kunt worden na het afbetalen van je studieschuld (ja, ook als je de dertig al even hebt gepasseerd)

En nu?

Ja, nu kun je twee dingen doen.

1. Negeren!

Deze site snel wegklikken en rap vergeten, dat is een optie. Dat zou de vroegere versie van mij ongetwijfeld hebben gedaan. 🤷🏻‍♀️

En dat geeft ook niet, eigenlijk.

Fanatiek aflossen is heftig. Het zet alles op z’n kop. Dat kan fijn zijn, maar gemakkelijk is het niet altijd. En als je er nog niet klaar voor bent, dan schiet het niet op.

2. Doe mee!

Ben je geïntrigeerd? Mooi. Dat is een goed begin. Lees vooral verder op m’n blog. Hier vind je m’n verhalen over:

Nieuwsgierig? Zin om mee te doen? Of in elk geval zin om dit blog niet te vergeten? Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief.

Wil jij óók zin in aflossen? 🌠

Schrijf je in en ontvang elke week mijn aflos-inspiratie in je inbox.

Heb je vragen?

Kom maar op. 😄

Stuur me ’n mailtje op maaike@fuckdiestudieschuld.nl of ’n DM op Instagram.

Mijn studieschuld 🚀

100%
Het was €51.759,61. Nu nog €0!! 🥳🥳

Maaike Wind

Journalist en studieschuldbezitter

Durfde lang niet te kijken hoe hoog haar studieschuld was. Deed het toen toch. Schrok. Werd moedeloos. Begin 2019 was ze het zat. Fuck die studieschuld. Aflossen, en rap. Dertigduizend euro in twee jaar. Doe mee!