Dankzij Dave Ramsey weet ik eindelijk hoe ik (heel) snel kan aflossen

Een lachend portret van Dave Ramsey, de gelddeskundige die uitlegt hoe je snel kunt aflossen
Dave Ramsey legt uit hoe je snel kunt aflossen.

Er is van alles dat ik niet leuk zou moeten vinden aan Dave Ramsey. Hij is een rechtse Amerikaan, groot voorstander van het huwelijk en van het christendom bovendien. Kortom: hij is in alles een tegenpool van mij.

En toch ben ik groot fan.

Somehow is het deze vijftiger, die man die totaal niet bij mij past, gelukt om mij te laten beginnen met (heel snel) aflossen.

Uren en uren heb ik al naar The Dave Ramsey Show geluisterd, op YouTube en als podcast.

Waarom werkt zijn aanpak nu zo goed?

1. Hij leert je een simpel plan. Zeven stappen. Stap één is het bijeen sprokkelen van een potje van duizend dollar voor noodgevallen. Stap twee is het aflossen van al je schulden. Niks ingewikkelds, veel herhaling, dit snapt iedereen. (Hier aflostips van mij.)

2. Hij biedt hoop. Het is makkelijk om je verloren te voelen als je ’n enorme schuld hebt. En dan komt er in de uitzending iemand voorbij die twee ton in de min staat. En ook dan weet Dave wat te doen. Dave weet altijd wat te doen.

3. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Hij weet als geen anders zijn kijkers en luisteraars enthousiast te krijgen. Vast onderdeel: de debt free screams waarbij mensen die hun schulden net hebben afgelost hun verhaal vertellen.

Luister ook naar The Dave Ramsey Show!

Inmiddels maak ik er in m’n hoofd een spelletje van. Een beller belt Dave met een of andere uitzichtloze situatie en ik probeer alvast te voorspellen wat zijn advies zal zijn. Ik ben er zowaar al goed in ook.

Wil je ook van je schuld af maar weet je niet goed hoe? Luister vooral eens naar Dave Ramsey, wie weet ben jij straks ook net zo snel aan het aflossen als ik. Je kunt The Dave Ramsey Show vinden op bijvoorbeeld YouTube, Spotify en Apple.

(En voor het geval dat je ‘m alleen maar super irritant vindt, excuus alvast, tomaten gooien mag.)

Er is ook een boek!

Heb je een studieschuld? Lees m'n boek en je krijgt zin in aflossen.

Categorieën

Aflossen

Schaamte en gepieker

Besparen

Geld verdienen

Studeren

Budgetteren

Wonen

Minimalisme

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

Mijn studieschuld

100%
Het was €51.759,61. Nu nog €0!!

Maaike Wind

Voormalig studieschuldbezitter

Durfde lang niet te kijken hoe hoog haar studieschuld was. Deed het toen toch. Schrok. Werd moedeloos. Begin 2019 was ze het zat. Fuck die studieschuld. Aflossen, en rap. Dertigduizend euro in twee jaar. Doe mee!

Wil jij óók zin in aflossen?

Schrijf je in en ontvang elke week mijn aflos-inspiratie in je inbox.