Een verslag van vandaag, mijn eerste dag als fulltime ondernemer

Ik wil iets schrijven over mijn allerlaatste dag als journalist bij de krant. Dat was gisteren. Ik wil ook iets schrijven over vandaag, mijn allereerste dag als fulltime ondernemer.

En ik kom er niet uit.

Tijd is zo’n raar iets. Intrigerend. Een uur lang een huis ontwerpen in The Sims 4 voelt als tien minuten. Tien minuten hardlopen voelt als een uur.

Vroeger

Vroeger, toen ik nog in loondienst was, gisteren dus, deelde ik mijn tijd op in uren voor mezelf en uren voor de baas.

Niet dat ik aldoor aan het aftellen was. Dat deed ik nog verder in het verleden, toen ik als caissière bij een supermarkt elke minuut zag wegtikken. Nee, als journalist vergat ik soms de tijd, verdween ik in een waas van opgewektheid en fanatisme.

Tot ik op de klok keek en zag dat het tien over vier was. Plots waren ze er weer, die uren voor mezelf, nog net niet voor het grijpen.

Propjes papier

Ik ga het missen. Niet het werk op zich. Puzzelen, nadenken, schrijven, onderzoeken, dat alles blijf ik als blogger fijn doen. Nee, wat ik ga missen zijn de mensen. Mijn collega’s. Het geklier, de saamhorigheid, de propjes papier door de lucht.

Waarom het schrijven dit keer lastig gaat, weet ik niet precies. Ik weet wel wat ik te vertellen heb. Dat een studieschuld mentaal zwaar kan zijn, dat aflossen heerlijk is en dat het creëren van een stevige financiële basis heel veel oplevert.

Vanaf vandaag ben ik fulltime blogger. Ondernemer. Afloscoach. Zeg het maar.

Ik weet het nog niet precies.

De gracht in de binnenstad van Groningen is groen, zag ik tijdens een ochtendwandeling op mijn eerste dag als ondernemer
Op mijn eerste dag als ondernemer zag ik een groene gracht.

Een wandeling

Vanochtend vroeg wandelde ik door de stad. De gracht was groen. Dat was-ie wellicht al weken. Geen idee. Ik had het nog niet eerder gezien.

De zon scheen. Het was fris. Herfstig. Alles voelde licht. Simpel. Ik liep en ik liep en ik liep. Een uur misschien. Of tien minuten.

Er is veel dat ik niet weet.

Geeft niet. Komt wel.

Dit is nog geen verhaal. Het is een begin.

Er is ook een boek!

Heb je een studieschuld? Lees m'n boek en je krijgt zin in aflossen.

Categorieën

Aflossen

Schaamte en gepieker

Besparen

Geld verdienen

Studeren

Budgetteren

Wonen

Minimalisme

22 REACTIES

 1. Heel veel succes. Mooie dag is dat zo’n eerste dag. Kan me die van mij nog zo herinneren (is al ruim 25 jaar geleden). Tijd is een raar iets. Alle goeds??

  • Dankjewel! En ja, het was een bijzondere dag. Leuk dat jij die eerste dag van jou nog zo goed herinnert. Ik hoop dat dat bij mij ook zo gaat. Jij ook succes! 🙂

 2. Mooi, Maaike.
  En ik herken het gevoel van het missen van saamhorigheid en klieren. Kantoorhumor. Ik die op de grond luchtgitaar speel, terwijl mijn collega met een stapel karton een windmachine nadoet waardoor mijn haar wappert en de mensen van verkoop stoïcijns doorwerken. Dat waren nog eens tijden.

  Verder is alles van het autonoom ondernemer zijn fijner wat mij betreft.
  Veel plezier en goeds.

  • Dankjewel! En ha, die luchtgitaar, leuk. En ik denk dat ik ook bijna alles fijner vind. M’n tijd goed indelen, dat voelt nog wel ingewikkeld. Hoopgevend, dat ook, al die vrijheid, maar verleidelijk om niks te doen of om juist duizend uur per week te gaan werken haha.

 3. Gefeliciteerd met je nieuwe begin!
  Nadat ik je site voor het eerst bezocht heb ik dezelfde dag 1.000 euro afgelost op mijn studieschuld. Het is nu uitzoeken hoe ik snel meer kan aflossen en dan rijk worden. Euh.. zijn!

Reacties zijn gesloten.

Mijn studieschuld

100%
Het was €51.759,61. Nu nog €0!!

Maaike Wind

Voormalig studieschuldbezitter

Durfde lang niet te kijken hoe hoog haar studieschuld was. Deed het toen toch. Schrok. Werd moedeloos. Begin 2019 was ze het zat. Fuck die studieschuld. Aflossen, en rap. Dertigduizend euro in twee jaar. Doe mee!

Wil jij óók zin in aflossen?

Schrijf je in en ontvang elke week mijn aflos-inspiratie in je inbox.