‘Volgende maand ga ik sparen, en dan lukt het me echt’

Een jonge vrouw schrijft in een notitieboek, wellicht maakt ze een plan om volgende maand te gaan sparen
Maak jij ook steeds een plan om volgende maand te gaan sparen? En lukt het dan toch niet? Foto: Hannah Olinger

“Ja, volgende maand ga ik echt sparen.”

Heb je dat weleens gedacht?

Ik wel.

Volgende maand zal het eindelijk lukken

Sterker nog, vroeger dacht ik dat voortdurend. Volgende maand, ja, volgende maand zou ik alles goed doen. Dan zou het me lukken, dan zou ik m’n spaardoelen eindelijk halen. Echt waar.

Dan zou ik een budget maken, en me er aan houden ook. Dan zou ik zuinig leven, goedkope boodschappen kopen, en vaak zelf koken. Geen bezorgpizza’s meer. Ja, m’n plannen niet langer uitstellen, dát zou ik doen.

Maar ja, er kwam altijd iets tussen. Een onverwachte rekening. Schoenen in de aanbieding, veel te leuk om te laten liggen. En ja, natúúrlijk wilde ik met mee uit eten. En dan was de maand voorbij. Weer niks gespaard.

Dat kan beter!

In m’n nieuwe Spaartraining leer ik je hoe het mij lukt om te sparen. Ik laat je zien hoe ik doelen stel, hoe ik keuzes maak, en hoe ik geld kan overhouden zonder dat het ten koste gaat van m’n plezier nu.

Dit gaan we doen:

?‍♀️ Waarom zou je überhaupt gaan sparen?
? M’n favoriete bespaartips
? De zin en onzin van een goede mindset
? Kleine stapjes of alles op z’n kop?
? Wat wordt je eerste doel?
? Hoe maak je sparen simpel en leuk?
✨ Waarom minimalisme zo fijn werkt
? Tips om extra geld te verdienen
? Dankbaar en tevreden zijn helpt
☀️ Focus op nu al blij zijn, niet straks pas

Meedoen met de Spaartraining?

Update: de Spaartraining is inmiddels voorbij. Vooralsnog heb ik geen plannen om ‘m nog eens te geven. Mocht ik dat later wel weer gaan doen dan zal ik het zeker melden in mijn nieuwsbrief. Je kunt je hieronder inschrijven.

Er is ook een boek!

Heb je een studieschuld? Lees m'n boek en je krijgt zin in aflossen.

Categorieën

Aflossen

Schaamte en gepieker

Besparen

Geld verdienen

Studeren

Budgetteren

Wonen

Minimalisme

Mijn studieschuld

100%
Het was €51.759,61. Nu nog €0!!

Maaike Wind

Voormalig studieschuldbezitter

Durfde lang niet te kijken hoe hoog haar studieschuld was. Deed het toen toch. Schrok. Werd moedeloos. Begin 2019 was ze het zat. Fuck die studieschuld. Aflossen, en rap. Dertigduizend euro in twee jaar. Doe mee!

Wil jij óók zin in aflossen?

Schrijf je in en ontvang elke week mijn aflos-inspiratie in je inbox.