Dankzij Dave Ramsey weet ik eindelijk hoe ik (heel) snel kan aflossen

A portrait of a smiling Dave Ramsey
Dave Ramsey.

Er is van alles dat ik niet leuk zou moeten vinden aan Dave Ramsey. Hij is een rechtse Amerikaan, groot voorstander van het huwelijk en van het christendom bovendien. Kortom: hij is in alles een tegenpool van mij.

En toch ben ik groot fan.

Somehow is het deze vijftiger, die man die totaal niet bij mij past, gelukt om mij te laten beginnen met aflossen. Uren en uren heb ik al naar The Dave Ramsey Show geluisterd, op YouTube en als podcast.

Waarom zijn aanpak nu zo goed werkt?

1. Hij leert je een simpel plan. Zeven stappen. Stap één is het bijeen sprokkelen van een potje van duizend dollar voor noodgevallen. Stap twee is het aflossen van al je schulden. Niks ingewikkelds, veel herhaling, dit snapt iedereen.

2. Hij biedt hoop. Het is makkelijk om je verloren te voelen als je ’n enorme schuld hebt. En dan komt er in de uitzending iemand voorbij die twee ton in de min staat. En ook dan weet Dave wat te doen. Dave weet altijd wat te doen.

3. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Hij weet als geen anders zijn kijkers en luisteraars enthousiast te krijgen. Vast onderdeel: de debt free screams waarbij mensen die hun schulden net hebben afgelost hun verhaal vertellen.

Luister ook naar The Dave Ramsey Show!

Inmiddels maak ik er in m’n hoofd een spelletje van. Een beller belt Dave met een of andere uitzichtloze situatie en ik probeer alvast te voorspellen wat zijn advies zal zijn. Ik ben er zowaar al goed in ook.

Wil je ook van je schuld af maar weet je niet goed hoe? Luister vooral eens naar hem, wie weet werkt het voor jou ook. Je kunt The Dave Ramsey Show vinden op bijvoorbeeld YouTube, Spotify en Apple.

(En voor het geval dat je ‘m alleen maar super irritant vindt, excuus alvast, tomaten gooien mag.)

Maaike Wind

Studieschuldbezitter

Durfde lang niet te kijken hoe hoog haar studieschuld was. Deed het toen toch. Schrok. Werd moedeloos. Begin 2019 was ze het zat. Fuck die studieschuld. Aflossen, en rap. Dertigduizend euro in twee jaar. Doe mee!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alsjeblieft een bericht in!
Vul hier je naam in

Mijn studieschuld 🤬

60%
Het was €51.759,61. Nu nog €20.499,99.

Instagram

Jawel, een nieuwsbrief

Verschijnt soms. Best leuk wel. Geen spam.