Soms lukt het even niet (en dat is oké)

Een chaotische huiskamer, overal speelgoed, een handdoek op de grond, een tafel vol servies en een poes die de camera inkijkt, oftewel: ik ben ziek
Ziek.

Ik had een heel plan. Een goed doordacht schema, netjes in m’n blauw-met-gouden-lijntjes-planner geschreven met m’n vulpen.

Dit keer zou ik bloggen over dat het best duur is om je boeken te verkopen via Bol.com en waarom ik het desondanks toch doe.

Maar ja.

Mijn hersenen willen niet meer.

Eerst was ik moe. Toen kreeg ik hoofdpijn. Toen keelpijn. Toen koorts. En nu is het dinsdag, lig ik op de bank en staar ik naar de chaos om me heen.

Een natte handdoek op de vloer. Yoghurt met bosbessen en muesli op tafel, onaangeroerd. Overal speelgoed. De poes die lijkt te snappen dat ze voorlopig geen brokjes krijgt.

En ik ben pas sinds gisteravond ziek.

Oef.

Niet lang nadat ik besluit dat ik vandaag heus niks hoef te schrijven, begin ik te piekeren. Maar, maar, maar. Dan moet ik het later inhalen. En ik heb al zoveel te doen. De weekplanning in m’n blauw-met-gouden-lijntjes-planner zit helemaal vol.

Fuck.

Ik haat dit gevoel. Dit gevoel dat ik aldoor achterloop.

Dan gebeurt er iets dat meestal niet gebeurt. Ik word kwaad. Kwaad op mezelf, omdat ik het mezelf zo lastig maak. En kwaad op de maatschappij, waarin productiviteit zo wordt verheerlijkt.

Ik herinner me een tekst van Jamie Varon die me pas raakte.

“Prioritize rest. Add it into your daily schedule and circle it with red pen. Make it the most important part of your day. Unlearn the cultural messaging that productivity is the way to worth and happiness. Make rest your resistance. Take as many days off as you like. Throw your phone in the ocean. Remember that life is happening here, too.”

Ja. Zo is het.

En zo is het natuurlijk ook met geld en met je studieschuld. Tuurlijk, ik ben dol op vliegensvlug aflossen. Maar dat gevoel dat je constant achterloopt? Daar schiet je niks mee op.

Ik hou ermee op, besluit ik.

Ik stop met dat nare gevoel, dat gevoel dat het nooit genoeg is. Die blog post over Bol.com komt nog wel. En dat ik al anderhalve maand véél te veel geld uitgeef in de supermarkt, juist nu ’t einde van mijn studieschuld in zicht is?

Ach.

Ook dat komt wel weer goed.

Geen haast.

***

Update: inmiddels is het donderdag en ben ik weer beter. De poes maakt het goed.

Er is ook een boek!

Heb je een studieschuld? Lees m'n boek en je krijgt zin in aflossen.

Categorieën

Aflossen

Schaamte en gepieker

Besparen

Geld verdienen

Studeren

Budgetteren

Wonen

Minimalisme

5 REACTIES

Reacties zijn gesloten.

Mijn studieschuld

100%
Het was €51.759,61. Nu nog €0!!

Maaike Wind

Voormalig studieschuldbezitter

Durfde lang niet te kijken hoe hoog haar studieschuld was. Deed het toen toch. Schrok. Werd moedeloos. Begin 2019 was ze het zat. Fuck die studieschuld. Aflossen, en rap. Dertigduizend euro in twee jaar. Doe mee!

Wil jij óók zin in aflossen?

Schrijf je in en ontvang elke week mijn aflos-inspiratie in je inbox.