Verslag van mijn No Spend Week: Gered door de koekjes van de DUO

De koekjes van de DUO die mijn redden in mijn No Spend Week
De koekjes van de DUO.

Ik deed een No Spend Week. Al op dag één ging het mis. Uit onverwachte hoek kreeg ik hulp: ik werd gered door de koekjes van de DUO.

Een verslag.

Zaterdag. Ik ga een No Spend Week doen, besluit ik begin januari. Dat is handig, met mijn enorme studieschuld. Doe vanaf maandag mee, roep ik iedereen op. Ik sla flink brood in, en pindakaas en jam en druiven en stamppot. Zo kom ik de week wel door.

Zondag. Ik check mijn keukenkastjes. Pasta, rijst en soep. Blikken met doperwten en bonen. Crackers. Ranja. In de vriezer zit brood en fruit. Kaas en magnetronmaaltijden in de koelkast. Zal ik nog naar de supermarkt? Vandaag mag het nog. Nee, niet nodig.

Maandag. Oh fuck oh fuck oh fuck. Mijn tantes komen zaterdag op bezoek. Nooit aan gedacht. Ik heb helemaal niks lekkers in huis, geen koekjes, niks. En nu kan ik ook niets meer kopen. Deze No Spend Week is goddomme op dag één al mislukt.

Dinsdag. Ik heb mijn koekjes-debacle op Instagram gedeeld en zet me schrap voor hoon en spot. Maar nee, ik ontvang geen kritiek maar allerlei recepten voor het bakken van koekjes. Jullie zijn lief. Het helpt helaas niet, ik heb de ingrediënten niet in huis.

Woensdag. De bel. Maike Klip komt op bezoek. Ze is onderzoeker bij de DUO en kijkt hoe de digitale dienstverlening beter kan. Ik doe open en daar staat ze, een pak koekjes in haar handen. “Ik zag je verhaal op Instagram”, zegt ze. Zowaar. Gered door de DUO.

Donderdag. Ik heb avonddienst en werk vanuit het huis van mijn ouders, zodat zij op mijn zoontje kunnen passen. Een keuken vol eten, wat een weelde! Cola light, chips, bananen, en mijn vader haalt patat. Hmm, is dit valsspelen? Welnee, besluit ik.

Vrijdag. Nog een avonddienst en dit keer zit ik gewoon thuis. Niks cola, ik heb alleen nog ranja. En bovendien niet veel meer, voel ik als ik de fles grijp. Shit. Alleen water is saai en ik kan toch moeilijk heel de dag koffie drinken. Gelukkig is de week bijna voorbij.

Zaterdag. Mijn tantes komen langs. Vier stuks, de zussen van mijn vader. Kraamvisite is het nog, eigenlijk, al is mijn zoontje inmiddels acht maanden oud. Beschuit met muisjes heb ik niet, wel koffie en thee en godzijdank een pak koekjes van de DUO.

Zondag. De laatste dag van deze No Spend Week. Morgen mag ik weer pinnen. Opnieuw bekijk ik mijn keukenkastjes. In de vriezer zit nog een brood. Er is nog pasta en soep. En ach, ook zonder ranja kan ik best. Ik hou het prima nog een paar dagen vol.

***

Nieuwsgierig naar de bevindingen van DUO-onderzoeker Maike Klip? Ze schrijft over haar avonturen op haar blog Klipklaar.

En wil je ook meedoen met de volgende No Spend Week? Schrijf je in voor m’n nieuwsbrief of volg me op Instagram, dan hou ik je op de hoogte.

Er is ook een boek!

Heb je een studieschuld? Lees m'n boek en je krijgt zin in aflossen.

Categorieën

Aflossen

Schaamte en gepieker

Besparen

Geld verdienen

Studeren

Budgetteren

Wonen

Minimalisme

Mijn studieschuld

100%
Het was €51.759,61. Nu nog €0!!

Maaike Wind

Voormalig studieschuldbezitter

Durfde lang niet te kijken hoe hoog haar studieschuld was. Deed het toen toch. Schrok. Werd moedeloos. Begin 2019 was ze het zat. Fuck die studieschuld. Aflossen, en rap. Dertigduizend euro in twee jaar. Doe mee!

Wil jij óók zin in aflossen?

Schrijf je in en ontvang elke week mijn aflos-inspiratie in je inbox.