Leuk, al die actieplannen, maar ik mis iets (over minimalisme, mediteren en rust)

Ganzen bij De Vecht in Hardenberg, een fijne plek vol rust (waar ik zit krijg om te mediteren)
Ik ga mediteren en ik ga op zoek naar rust, zoals hier op dit fijne plekje in Hardenberg, de stad waar ik ben geboren. Deze foto nam ik zaterdagavond tijdens een wandeling.

Minder kopen en daar nog blij van worden ook. Hoe fijn is dat? Het is dan ook niet zo vreemd dat minimalisme je kan helpen bij het aflossen van je studieschuld.

En ik schrijf er daarom ook graag over op dit blog.

En toch hè?

Er ontbreekt nog iets, denk ik

Dat minimalisme gaat over veel méér dan alleen over spullen, dat heb ik inmiddels wel in de gaten. Het gaat over bewust kiezen wat je in je leven wilt, en wat niet. Het kan gaan over spullen, zeker, maar ook mensen en over gedachten en afspraken in je agenda.

Wat ik dan nog mis?

Rust. Kalmte. Sereniteit.

Zoiets.

Ik ben nogal praktisch, daar komt het van. Ik wil aan de slag. Spullen opruimen. Verkopen. Repareren. Doneren. Analyseren wat er nog niet soepel loopt, oplossingen brainstormen en dan aan het werk. Een stappenplan uitwerken en ogenblikkelijk fanatiek beginnen.

Niks mis mee, op zich.

Sterker nog, dat fanatisme hielp me bij het aflossen van mijn studieschuld.

Alleen: ik denk dat er meer is

Een diepere laag die ik zo niet bereik. Zingeving, misschien. De tijd nemen voor filosofie, voor kunst, voor muziek, voor lange wandelingen, voor niks doen, voor verveling, voor die podcast die ik al maanden luisteren wil.

Daarom ga ik iets nieuws proberen. Iets dat me heel mijn leven ondoenlijk saai leek en waar ik de laatste tijd somehow steeds nieuwsgierig naar ben.

Ik ga mediteren

Of, nou ja, ik ga beginnen met mediteren. Geen verwachtingen, geen eisen, gewoon starten zonder regels. Geen stappenplan dit keer.

Het voelt veelbelovend. Alsof er een nieuwe wereld is die ik nog nooit heb bezocht. Eentje waarin ik met ‘n beetje geluk heerlijk kan verdwalen.

Weg met de haast. Weg met het gevoel dat ik achter loop. Weg met het idee dat ik altijd meer moet doen, en daarna nog meer.

Het is goed. Nu al.

Oh, en dit nog

Ik ben dus nog slechts een beginner. Geen tips dus. Komt misschien nog eens. Of misschien ook wel niet. Rustig aan, dat is het idee. Maar hey, misschien ben jij al wel heel goed in mediteren. In dat geval: heb jij misschien een tip voor mij?

Er is ook een boek!

Heb je een studieschuld? Lees m'n boek en je krijgt zin in aflossen.

Categorieën

Aflossen

Schaamte en gepieker

Besparen

Geld verdienen

Studeren

Budgetteren

Wonen

Minimalisme

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mijn studieschuld

100%
Het was €51.759,61. Nu nog €0!!

Maaike Wind

Voormalig studieschuldbezitter

Durfde lang niet te kijken hoe hoog haar studieschuld was. Deed het toen toch. Schrok. Werd moedeloos. Begin 2019 was ze het zat. Fuck die studieschuld. Aflossen, en rap. Dertigduizend euro in twee jaar. Doe mee!

Wil jij óók zin in aflossen?

Schrijf je in en ontvang elke week mijn aflos-inspiratie in je inbox.