Niet op reis, toch een vakantiegevoel? Maak foto’s alsof je een toerist bent

Openslaande deuren (ietwat krakkemikkig) en een struik vol rode rozen (zoek in je eigen buurt naar mooie dingen om te fotograferen en je krijgt vanzelf een vakantiegevoel)
Wil je een vakantiegevoel ook al ga je niet op reis? Maak foto’s van je omgeving. (Zo ontdekte ik deze rozen.)

Ga je niet op vakantie en wil je toch graag een vakantiegevoel? Maak foto’s van je eigen omgeving. Gewoon, alsof je een toerist bent.

Een heerlijk simpel trucje is dit. En het werkt zo goed. ?

Want weet je?

Als ik op vakantie ben, kijk ik met andere ogen. Dan zie ik overal mooie steegjes, schattige huizen en kleurrijke bloemen.

Maar thuis? Als ik gewoon in Groningen ben? Dan heb ik vaak nog van alles te doen. Dan wil ik opschieten. Doorlopen. Inhalen.

Of nee, dat wil ik helemaal niet, eigenlijk. Dat gebeurt somehow gewoon.

Wat ik veel liever wil, is het rustig aandoen. De tijd nemen. Kijken. Je weet wel, fijn een vakantiegevoel krijgen, gewoon om de hoek van m’n huis. En dat kan. Je kunt zelfs prima op reis door je eigen stad of dorp. Lees maar.

We doen het alleen meestal niet.

En weet je wat daarbij helpt?

Precies. Foto’s maken. Foto’s maken alsof ik op reis ben.

? Dus zoek je schoenen bij elkaar en ga naar buiten. Camera of telefoon mee. En dan op zoek naar mooie plekjes.

Maak minstens tien mooie plaatjes, zou ik zeggen. Zoek naar dingen die je nog nooit zijn opgevallen. Of maak foto’s van je favoriete plekjes. De dingen waar je vaak komt. Plekken waar je nog nooit bent geweest.

Of plak er een thema aan vast, als je wilt.

  • Bloemen
  • Architectuur
  • Winkeltjes

Of niks geen thema, gewoon mooie dingen, dat kan natuurlijk ook.

Die zijn er namelijk zat, die mooie dingen

Kijk naar de foto bij dit verhaal. Een deur, een paar treden en heel veel bloemen, gevonden op weg van m’n huis naar de opvang. Een prachtig plekje waar ik ogenblikkelijk een vakantiegevoel van kreeg.

Een vakantiegevoel kreeg ik ook van deze zwerftocht door Groningen, die ook al begon met het maken van foto’s.

En weet je wat het mooie is?

Ik hoefde er dus helemaal niet voor op reis. Ik hoefde alleen maar goed te kijken.

***

En hey, heb je nu eigenlijk m’n Get Your Shit Together Aflostraining al gedaan? Nee? Doe maar even. Kost je maar 39 euro en een avondje of twee, en dan heb je ’n aflosplan waar je blij mee bent. Geeft rust, let maar op. Kun je daarna zonder stress foto’s maken.

Er is ook een boek!

Heb je een studieschuld? Lees m'n boek en je krijgt zin in aflossen.

Categorieën

Aflossen

Schaamte en gepieker

Besparen

Geld verdienen

Studeren

Budgetteren

Wonen

Minimalisme

1 REACTIE

  1. Ook leuk; ga naar de VVV in je woonplaats/stad in de buurt, daar hebben ze vaak wandelroutes door het stadscentrum. Zo heb ik in Delft een dagje “toerist in eigen stad” gedaan met een route langs allerlei gevelstenen, een route langs alle hofjes en een route door het Agneta park. Ik woon er al 10 jaar, deze dingen waren mij nog nooit opgevallen en nu is het leuk om te weten.

Reacties zijn gesloten.

Mijn studieschuld

100%
Het was €51.759,61. Nu nog €0!!

Maaike Wind

Voormalig studieschuldbezitter

Durfde lang niet te kijken hoe hoog haar studieschuld was. Deed het toen toch. Schrok. Werd moedeloos. Begin 2019 was ze het zat. Fuck die studieschuld. Aflossen, en rap. Dertigduizend euro in twee jaar. Doe mee!

Wil jij óók zin in aflossen?

Schrijf je in en ontvang elke week mijn aflos-inspiratie in je inbox.