Kun je YNAB gebruiken zonder creditcard? (En meer veelgestelde vragen over YNAB)

Een bruine portemonnee van leer, aan de linkerkant zitten bankpasjes, rechts een vakje voor muntjes met een knoopje (symbolisch voor de vraag of je YNAB kunt gebruiken zonder creditcard)
Kun je YNAB kopen zonder creditcard? Jazeker. Foto: Georgi Srebrev

Kun je YNAB gebruiken zonder creditcard?

Jazeker, dat kan.

In dit verhaal vertel ik wat je opties zijn. En ik beantwoord bovendien ook nog een hele rij andere vragen die ik vaak over YNAB krijg. Let’s go!

Kun je YNAB gebruiken zonder creditcard?

Je kunt YNAB gebruiken zonder creditcard. Je hebt twee opties. Je kunt betalen via de app van YNAB (en dus via een account bij Apple of Android). En je kunt ook betalen via PayPal. Als je dat wilt, moet je even contact op nemen met YNAB. (Dat kan hier.)

Even kort, wat is YNAB ook weer?

YNAB, oftewel You Need A Budget, is een manier om digitaal bij te houden wat je met je geld wilt doen. Budgetteren dus. Maar dan superfijn. Zelf budgetteer ik sinds 2017 met YNAB en ik wil nooit meer anders. Lees maar.

Hoe duur is YNAB?

YNAB kost momenteel 84 dollar per jaar, oftewel zo’n 70 euro. (Het prijssysteem van YNAB is ietsie ingewikkeld. Sommige oudere gebruikers betalen minder. Zij betalen nog steeds de prijs waarvoor ze YNAB in het verleden hebben aangeschaft.)

Is YNAB echt zo fijn dat je ervoor wilt betalen?

Ja. YNAB levert me véél meer geld op dan dat het me kost.

Twijfel je? De eerste 34 dagen mag je de software gratis proberen

Je kunt YNAB gerust even proberen want je mag het 34 dagen gratis uitproberen. Sympathiek wel. Sowieso is YNAB in mijn ervaring een prettig bedrijf. Alles ziet er goed uit, de klantenservice werkt snel en gedegen, medewerkers helpen je goed.

Studenten mogen YNAB zelfs een jaar lang gratis gebruiken

Studeer je nog? Dan heb je geluk. Dan mag je You Need A Budget namelijk maar liefst een jaar lang gratis gebruiken. Relaxed. En ja, dat kan ook als je in Nederland studeert. Of waar dan ook. Aanmelden kan hier.

Kun je YNAB ook op een computer gebruiken?

Jep. YNAB bestaat uit een app en een website. En je kunt die twee gerust door elkaar gebruiken, alles wordt automatisch gesynchroniseerd. (Soms kost het een half minuutje ofzo voordat je veranderingen overal zijn doorgevoerd.)

Hoe zit het met je privacy?

Ik voer al m’n inkomsten en uitgaven in YNAB in dus ja, het bedrijf weet best wat van mij. En ik vind privacy belangrijk. Toch ben ik er gerust op. Het verdienmodel van YNAB bestaat uit het verkopen van abonnementen, niet uit het verkopen van data.

Het is dus zo gek nog niet om te betalen voor producten als dit.

Dat gezegd hebbende, check vooral zelf ook even wat je ervan vindt dat je bankgegevens bij een (in dit geval Amerikaans) bedrijf in handen zijn. Als je twijfelt, in dit verhaal legt YNAB precies uit wat het bedrijf wel en niet met je data doet.

***

Dit is het derde deel van een serie verhalen over YNAB.

M'n zesweekse training begint bijna!

Wil je fanatiek aan de slag? Leren budgetteren? En jezelf ondertussen nog beter leren kennen ook? Doe mee met Zin in Aflossen, m’n zesweekse aflostraining. Het grote werk, zeg maar. We beginnen maandag 20 september, bijna dus!

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Schrijf alsjeblieft je bericht!
Vul hier je naam in

Mijn studieschuld 🚀

100%
Het was €51.759,61. Nu nog €0!! 🥳🥳

Maaike Wind

Voormalig studieschuldbezitter

Durfde lang niet te kijken hoe hoog haar studieschuld was. Deed het toen toch. Schrok. Werd moedeloos. Begin 2019 was ze het zat. Fuck die studieschuld. Aflossen, en rap. Dertigduizend euro in twee jaar. Doe mee!

Wil jij óók zin in aflossen?

Schrijf je in en ontvang elke week mijn aflos-inspiratie in je inbox.