Leuk nieuwtje: ik ga een boek schrijven over mijn studieschuld!

Maaike draagt een gebreide oranje trui en staart dromerig opzij (logisch wel, ik ga een boek schrijven over mijn studieschuld!)
Ik ga een boek schrijven over mijn studieschuld!

Ik heb héél leuk nieuws: IK GA EEN BOEK SCHRIJVEN!!

Een maand of twee terug plofte er een mailtje in m’n inbox van een redacteur van uitgeverij Atlas Contact. Ze had m’n blog over het aflossen van m’n studieschuld gelezen en ze was enthousiast. Of ik misschien eens wilde praten over een boek?

“Een boek schrijven, dat wilde je als kind al!”, riep m’n moeder toen ze dat hoorde. “Ooooh, dat was je al van plan toen we nog studeerden!”, reageerde ’n vriendin.

En jep, dat klopt. Schrijven vond ik altijd al leuk. Het punt was alleen: ik had geen onderwerp. Geen idee waar dat boek dan over zou moeten gaan. En een boek van iemand die niets te vertellen heeft, ja, dat is saai.

En waar ik uiteindelijk iets over te vertellen blijk te hebben, is nota bene het onderwerp dat ik jarenlang probeerde te vermijden. Die akelige studieschuld van maar liefst 51.759 euro en 61 cent. Die schuld waar ik me zo voor heb geschaamd.

Na dat eerste mailtje van de redacteur volgden een paar telefoontjes en een bezoek aan Amsterdam. En toen zette ik digitaal m’n handtekening. Ik ga het doen, dat boek schrijven. Een boek over mijn studieschuld. Een boek over alles wat die schuld me heeft gekost en over alles wat-ie me heeft gebracht.

Onwerkelijk voelt het.

Oh, en nu ga ik rap aan het werk. Want hoewel m’n boekcontract voelt als een symbolische afsluiting van een rottige periode is het natuurlijk ook een nieuw begin. Zo’n tweehonderd pagina’s moeten er komen, oftewel grofweg 60.000 woorden.

En vandaag begin ik met hoofdstuk 1. ✨

***

Meer verhalen om te lezen:

Er is ook een boek!

Heb je een studieschuld? Lees m'n boek en je krijgt zin in aflossen.

Categorieën

Aflossen

Schaamte en gepieker

Besparen

Geld verdienen

Studeren

Budgetteren

Wonen

Minimalisme

4 REACTIES

  1. Wauw wat ontzettend gaaf. En wat mooi dat dit uit die verrekte schuld komt! Ik vind het heel inspirerend allemaal. Ben heel benieuwd naar het boek 🙂 doe je een pre order link zodra het kan ??

Reacties zijn gesloten.

Mijn studieschuld

100%
Het was €51.759,61. Nu nog €0!!

Maaike Wind

Voormalig studieschuldbezitter

Durfde lang niet te kijken hoe hoog haar studieschuld was. Deed het toen toch. Schrok. Werd moedeloos. Begin 2019 was ze het zat. Fuck die studieschuld. Aflossen, en rap. Dertigduizend euro in twee jaar. Doe mee!

Wil jij óók zin in aflossen?

Schrijf je in en ontvang elke week mijn aflos-inspiratie in je inbox.