Plan voor de zomer: vier kleine financiële klusjes in vier weken (doe mee!)

Een tafel van boven gefotografeerd, twee handen met een grote mok thee en een nog leeg to-do-lijstje met een pen.
Vier kleine financiële klusjes in augustus, that’s it. Moet kunnen toch? Doe met me mee! Foto: Kelly Sikkema

Als ik een poster wil ophangen in m’n woonkamer begin ik te twijfelen over de kleur wit van de muren. Drie kwartier later ben ik verwoed aan het googlen of de verf op mijn plinten het beste mat of zijdeglans kan zijn.

Soms maak ik het mezelf véél te ingewikkeld.

En daarom hou ik het deze zomer simpel

Vier klusjes ga ik deze maand doen. Vier kleine financiële klusjes die allemaal zo klaar zijn. Elke week eentje dus. Ze zijn niet ingewikkeld, ze vergen geen ingewikkeld nadenkwerk, en toch helpen ze.

En als je wilt, doe met me mee!

De komende vier weken plaats ik vier keer een blog post met een klusje op m’n blog. Als je ze niet wilt missen, schrijf je dan even in voor m’n nieuwsbrief, dan ontvang je ze vanzelf in je inbox. Weet je zeker dat je het niet vergeet.

Ambitieuze doelen (en die dan niet halen)

Kijk, ik hou wel van een uitdaging. Een marathon rennen bijvoorbeeld, of superzuinig leven en daardoor fanatiek aflossen. Maar soms geeft alleen al de gedachte aan zo’n groot doel me stress. En daar wordt het halen van dat doel alleen maar lastiger van.

Ik heb dat al een tijdje met m’n blog. Sinds ik een boek over mijn studieschuld aan het schrijven ben, gaat het bloggen niet meer zo goed. Liefst wil ik allemaal persoonlijke verhalen maken, mooi geschreven en goed uitgezocht. Maar dat lukt niet meer zo.

Soms werkt simpel beter

“Dat is toch niet zo vreemd, je schrijft immers ook een boek”, mailde iemand me pas toen ik had opgebiecht dat het bloggen rommelig verliep. True. En iemand anders mailde me: “Waarom deel je in de zomer niet gewoon simpel een paar tips?”

Opgelucht haal ik adem. Ze hebben gelijk. Natúúrlijk hebben ze gelijk. De kleur van de muren en de plinten in de woonkamer is prima, en als ik toch wat anders blijk te willen, komt het later wel. Eerst maar eens die poster ophangen.

***

Update: het is mislukt (en dat is oké)

Hoi! Hier even een update uit december 2022. Bovenstaand plan klonk zo mooi, toch blijven bloggen zonder dat het al te veel werk was. Maar: het is mislukt. Het bleek nog altijd te veel werk. M’n hoofd stond er in elk geval niet naar.

Voelde best even rot. Al ruim drie jaar schrijf ik nagenoeg elke week een verhaal voor m’n blog. En nu lukte het niet meer. En toen besloot it: welnee, don’t worry, dit geeft helemaal niks. Ik schrijf een boek! En die klusjes komen wel weer, ergens in 2023.

En dan nog een update uit januari 2023: warempel, het is gelukt!

Er is ook een boek!

Heb je een studieschuld? Lees m'n boek en je krijgt zin in aflossen.

Categorieën

Aflossen

Schaamte en gepieker

Besparen

Geld verdienen

Studeren

Budgetteren

Wonen

Minimalisme

1 REACTIE

  1. Wat men ook niet weet is dat wanneer je ooit in schuldsanering terecht komt, de wsnp, de schuld aan DUO blijft staan en dus niet vervalt na 3 of 5 jaar op een houtje bijten!!

Reacties zijn gesloten.

Mijn studieschuld

100%
Het was €51.759,61. Nu nog €0!!

Maaike Wind

Voormalig studieschuldbezitter

Durfde lang niet te kijken hoe hoog haar studieschuld was. Deed het toen toch. Schrok. Werd moedeloos. Begin 2019 was ze het zat. Fuck die studieschuld. Aflossen, en rap. Dertigduizend euro in twee jaar. Doe mee!

Wil jij óók zin in aflossen?

Schrijf je in en ontvang elke week mijn aflos-inspiratie in je inbox.