Twee fijne YouTube-kanalen over geld (waar je hoop van krijgt)

Een afbeelding van Two Cents, een van de fijnste YouTUbe-kanalen over geld, bestaande uit een groen met roze bankbiljet met Julia Lorenz-Olson en Philip Olson
Two Cents is een van de fijnste YouTube-kanalen over geld.

Hier volgen twee heerlijke YouTube-kanalen over geld waar je motivatie en hoop van krijgt. Met plezier volg ik ze. Dat was nodig ook, want lange tijd durfde ik niet eens te kijken hoe hoog mijn studieschuld geworden was. Ik had toch geen idee wat ik eraan kon doen. Ik verdiende te weinig, woonde te duur, ik zat vast.

Onzin natuurlijk, leerde ik dankzij deze YouTube-kanalen (en dankzij Dave Ramsey).

Meer verdienen kan. Verhuizen kan ook. Bovendien was dat allebei niet eens nodig. Ik bleek mijn financiële situatie ook in mijn huidige appartement en met mijn huidige baan prima aan te kunnen pakken. (Negen lessen die ik daarbij leerde.)

Wat ik daarvoor nodig had? Inspiratie en een beetje hoop. Gelukkig ontdekte ik YouTube! Vol fijne video’s met tips over geld en schulden en nog gratis ook.

Hier volgen die YouTube-kanalen over geld waar ik blij van word, en jij hopelijk ook.

YouTube-kanaal over geld #1: The Financial Diet

Het eerste kanaal waar ik veel naar begon te kijken is The Financial Diet. Chelsea Fagan lanceerde het kanaal (en het blog), al werken er inmiddels meer mensen mee. Ze kan enthousiast vertellen, ook over ogenschijnlijk taaie onderwerpen, waardoor je al snel zin krijgt om haar advies op te volgen.

Tips om goedkoper boodschappen te doen

Vierhonderd euro per maand aan boodschappen in m’n uppie? Ja hoor, dat haalde ik zo. Easy. Ik lette nooit op prijzen. Liet geregeld pizza thuisbezorgen. Als in: soms drie keer per week. Maar niet meer, mede dankzij deze tips.

Een video om blij van te worden

Het voelt misschien niet zo, maar je bent al goed bezig. Je leest immers dit blog dus je negeert je financiële situatie niet. In deze video vind je nog meer signalen dat je op de goede weg bent. Opbeurend wel.

Investeren terwijl je niet super veel verdient

Investeren is niet weggelegd voor iemand met een normaal salaris. Dat dacht ik. Blijkt ook al onzin! Vooruit, eerst even die studieschuld aflossen, maar daarna kan investeren en rijk worden prima. Deze video legt het uit, om je alvast enthousiast te maken.

YouTube-kanaal over geld #2: Two Cents

Het tweede geweldige YouTube-kanaal over geld is Two Cents. De video’s zijn pareltjes. Goed financieel advies, prachtige animaties, en dan zijn daar Julia Lorenz-Olson en Philip Olson als presentatoren. Getrouwd zijn ze, en hoe! De magie spat er vanaf. Heerlijk om te zien.

Domme dingen die we doen met geld

Een uitlegvideo die mooi laat zien dat mensen geen rationele figuren zijn maar aldoor domme beslissingen nemen, ook als het om geld gaat. Van voorbeelden naar wetenschappelijke theorie, en dan zo dat je het met plezier uitkijkt. Hoera!

Slim bijverdienen

Het is populair, iets bijverdienen naast je baan. Of zelfs in plaats van je baan. Spullen verkopen op Marktplaats, vloggen op YouTube, of je huis verhuren via Airbnb. Hoe doe je dat nu slim zodat je er daadwerkelijk geld mee verdient? Kijk hier.

Wil je echt je eigen baas zijn?

Je eigen baas zijn, het klinkt heerlijk. Vrijheid, doen waar je zin in hebt, en er nog geld mee verdienen ook. Maar is het echt zo fijn? Julia en Philip analyseren wat het betekent om voor jezelf te werken. Je krijgt veel te doen, zo blijkt.

Wat zijn jouw favoriete YouTube-kanalen over geld?

Volg jij blogs of YouTube-kanalen over geld waar goed financieel advies te vinden is? Laat vooral een berichtje achter, ik hoor het namelijk graag!

Oh, en wil je weten hoe ik het voor elkaar kreeg om een studieschuld van meer dan vijftigduizend euro te verzamelen? Lees hier mijn verhaal.

En heb je zin om je studieschuld rap af te lossen? Dat kan! Hier mijn stappenplan. Doe mee!

Er is ook een boek!

Heb je een studieschuld? Lees m'n boek en je krijgt zin in aflossen.

Categorieën

Aflossen

Schaamte en gepieker

Besparen

Geld verdienen

Studeren

Budgetteren

Wonen

Minimalisme

7 REACTIES

 1. Hoi!

  Haha we kijken een beetje dezelfde YouTube-ers. Ik kijk ook graag naar
  – freedom in a budget
  – Budgetgirl
  – Lydia Senn
  Misschien vind je ze ook leuk 🙂

  Groeten van N

Reacties zijn gesloten.

Mijn studieschuld

100%
Het was €51.759,61. Nu nog €0!!

Maaike Wind

Voormalig studieschuldbezitter

Durfde lang niet te kijken hoe hoog haar studieschuld was. Deed het toen toch. Schrok. Werd moedeloos. Begin 2019 was ze het zat. Fuck die studieschuld. Aflossen, en rap. Dertigduizend euro in twee jaar. Doe mee!

Wil jij óók zin in aflossen?

Schrijf je in en ontvang elke week mijn aflos-inspiratie in je inbox.